építkezés

2018.09.30. 12:30

Fejlődött Kozármisleny az új úttal, régi vágy teljesült

Másfél évtizede nem volt ekkora külterületi építkezés a településen. Tizenöt éves álom valósult meg.

Zs. J.

A helyi sportegyesület fiatal kosarasai gurulhattak először végig a minap kerékpárjaikkal a napokban elkészült, szilárd burkolattal ellátott külterületi úton. Kedden délután ünnepélyes keretek között adták át a közel 120 millió forintos három kilométeres szakaszt, amely az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap, valamint a kormány támogatásával valósult meg.

– Tizenöt éve nem volt ekkora mértékű külterületi fejlesztés a városunkban – mondta el a megnyitón Biró Károly polgármester. – A városból sugárirányba, kifelé haladva, jobb minőségi úton lehet eljutni a külterületi részekre.

Mint a polgármester elmondta, három prioritás valósult meg. A korábbi földút egy szilárd burkolatot kapott, ennek köszönhetően egy jó minőségű úton lehet eljutni a Petőfi Horgászegyesület tóhoz. A másik jelentősége abban rejlik, hogy biztonságosan lehet a települést elhagyni és tovább biciklizni Villány, Újpetre, Siklós irányába. Mint kiemelte a polgármester, ez a beruházás a közeli gazdasági vállalkozáshoz és a földtulajdonosok földjeihez való eljutást is megkönnyíti.

Ezek is érdekelhetik