Pécs

2018.09.11. 15:30

Tetőbontással derülhet ki a baj forrása

Két épület is beázott a hatalmas mennyiségű csapadék miatt az Irgalmasok utcáján.

Zs. J.

Nagykanizsa, 2017. augusztus 11. Tűzoltók dolgoznak a viharos szélben megrongálódott családi ház tetőszerkezetén Nagykanizsán, a Dobó István utcában 2017. augusztus 10-én. Az ország nyugati részét ezen a napon késő este elérő vihar miatt nyolcvankilenc épületben keletkezett kár, az esetek nagy többségében a szél megbontotta a háztetőt vagy fa dőlt az épületre. Villanyvezetékre dőlő fák miatt több ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás Veszprém, Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyében. MTI Fotó: Varga György

Mint arról a hét elején beszámoltunk, a hatalmas esőzés miatt két üzletet kellett kiüríteni az Irgalmasok utcáján. A boltok beáztak, a gerendák nem bírták el a bezúduló vizet, így egy részen megrepedt. Félő volt, hogy teljesen beszakad, ezért a katasztrófavédelemtől kértek segítséget.

A tűzoltók elvezették a csapadékot, és az épület tulajdonosa, az Irgalmas Rendház azonnal megkezdte a kármentesítést. Pontos képet az épület állapotáról akkor kapnak a szakemberek, ha megbontják a tetőszerkezetet. A tulajdonos szeretné, ha mihamarabb sor kerülne a javításra, ám a szakértői véleményétől függ, mennyi időt vesz igénybe az épület helyrehozatala. Jövő héten várhatóan elkezdődik az engedélyeztetés és a területfoglalás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!