Fogyás

2018.12.05. 11:30

Nem csak nőknek: sikeres a modell, Tomán Szabina diétája

Novembertől új helyen, a Király utcában várja vendégeit a Toman Diet pont, a nemrégiben rendezett nyílt napon pedig maga Tomán Szabina, a cég tulajdonosa, arca, termékfejlesztője várta a vendégeket az új üzletben.

M. B. E.

– Átköltözött a pécsi üzlet, hogy tetszik az új Toman Diet pont?

– Amikor az utcán kerestem a parkolót, olyan érzésem volt, mintha a budapesti pontom előtt mentem volna el. Gyönyörű boltív, tágas belső, igényes kialakítás fogadott. Szerintem most Magyarország legszebb Toman pontjában ülünk.

– Miért kezdett el diétás termékekkel foglalkozni?

– Tizenhat éves korom óta figyelek arra, hogy tartsam a méreteimet, hiszen modellként a külsőmből éltem. A munkám miatt sokszor éheztettem is magam, hogy a 90/60/90-es méretet tartani tudjam. Amikor az első babát terveztük a férjemmel, akkor tudtam, hogy ez a kilenc hónap lesz az én kilenc hónapom, amikor soha senki nem mondhatja meg, hogy mikor és mennyit ehetek. Ennek a kilenc hónapnak aztán plusz harminc kiló lett a végeredménye, amitől tartósan sehogyan sem tudtam megszabadulni. Találkoztam egy kedves ismerősömmel, akinek a lánya egy szlovák termékkel húsz kilót fogyott rövid időn belül. Elmentem hozzá, ő pedig elmondta, hogy lehet fehérjével fogyni. Három és fél hónap alatt leadtam a harminc kilót. A barátaim kérdezősködtek, hogy mitől fogytam le, és mivel teljesen rám hagyatkoztak, elkezdtem őket lefogyasztani. Később továbbképzéseken vettem részt, hogy minél többet tudjak meg a fehérjediétáról. Aztán találtam egy gyárat, amellyel együtt találtuk ki és állítottuk össze a Toman Diet termékeket, amiből most már 80 féle van.

– Eddig 28 üzlet nyílt meg, mi a siker titka?

– Hittem és hiszek ebben a diétában, hiszen rajtam működött. Ha az ember azt csinálja, amiben hisz, akkor a határ a csillagos ég. Emellett nálunk olyan segítséget kap a fogyni vágyó vendég, amit máshol nem. Végig fogjuk a kezét, megadjuk a szükséges információkat. Minden tanácsadópontban olyan munkatársak dolgoznak, akiknek első körben egy két-három napos tréninget tartunk, illetve dietetikus, belgyógyász szakemberek vannak a cég mellett, akik személyre szabottan tudnak tanácsokat adni ahhoz, hogyan tudjuk a vendéget lefogyasztani. Ez nem csak egy fogyókúra, vagy egy termék, hanem ott van mögötte az információ, amit tudnia kell annak, aki változtatni szeretne.

– Kik teszik ki a vendégkör jelentős részét?

– A 35 év feletti nők, de gyakorlatilag 18 év felett mindenkinek ajánlott, aki fogyni szeretne. Az utóbbi években egyébként a férfiak aránya 10–15 százalékról 27-re nőtt. A férfiaknál nagyon jól működik ez a diéta, ugyanis ők könnyebben fogynak és pocakból. Számukra az egészségügyi és esztétikai fogyást egyaránt elértük már az elejétől fogva.

– Hova tud még fejlődni a cég?

– Magyarországon még két üzletet szeretnék nyitni, a következő cél a külföldi terjeszkedés. Bukarestben nemrégiben nyitottunk egy Toman Diet pontot, jövő márciustól Dubaiban és Németországban is jelen leszünk, Spanyolországgal pedig tárgyalásban vagyunk. Az elkövetkezendő öt évben biztosan elfoglaltak leszünk. Termékfejlesztésben is folyamatosan gondolkodunk, együttműködünk gyárakkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!