fejlesztés

2018.12.10. 13:26

Új nyílászárókat kaptak az önkormányzati lakások Komlón

Hatvan önkormányzati lakásban újultak meg a nyílászárók a kenderföldi Kazinczy utcában – mint arról korábban beszámoltunk, az érintett épületek részleges felújítására és energetikai korszerűsítésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretéből mintegy 30 millió forint uniós támogatást nyert sikeres pályázatával a komlói önkormányzat.

W. K.

A programba kizárólag olyan lakásokat vontak be, ahol a bérlőknek nem voltak tartozásaik. Az érintett ingatlanokban jellemzően rászorultsági alapon kiválasztott családok laknak, kedvezményes bérleti díjért. A tulajdonos viszont az önkormányzat, így a felújítás a város feladata. Az építési munkálatokat elvégző vállalkozót közbeszerzési eljárás alapján választották ki.

A nemrég befejeződött korszerűsítési beruházás során, a pályázati kiírásnak megfelelően egy-egy lakásra mintegy félmillió forintot költött az önkormányzat – a régi, elavult, rossz hőszigetelésű fa homlokzati nyílászárók helyére modern, jó hőszigeteléssel rendelkező műanyag ajtók, ablakok kerültek. A lakók örömére ezen kívül a lépcsőházi elöregedett, jelentősen amortizálódott, rossz hőszigetelésű bejárati ajtókat is újakra cserélték az érintett épületekben.

A projekt elsődleges célja az energiahatékonyság, illetve a lakhatási körülmények javítása volt, aminek eredményeként a lakók, a jobb szigetelésnek köszönhetően, jelentős összegeket spórolhatnak mostantól az energiaszámlákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!