Pécs

2019.01.05. 18:30

Forrasztva, LED-ekkel díszítették a fenyőfát

Nyomtatott áramkör, dióda, LED-lámpa, forrasztóón és sok minden más. Különleges fenyőfa készült rendhagyó technika óra keretében a Zipernowsky Szakgimnáziumban.

W. K.

Nyíregyháza, 2013. július 22. Szabó Attila (b), Székely Anett (b2) és Szalai Judit (b3) egyetemi hallgatók, valamint Székely Katalin fogtechnikus-tanuló (j), a cég diákmunkásai gumigyûrûk öntési felületeit tisztítják a Hübner-H Kft. gyárában Nyíregyházán 2013. július 22-én. A Világgazdaság gazdasági napilap szerint a válság elõtt szintre emelkedett a diákmunka piaca, a felsõoktatással járó nagyobb költségek miatt egyre élénkebben keresik a tanulók a munkavállalási lehetõséget. A német Hübner cégcsoport rendszerellátóként közlekedéstechnikai és gyógyászati ágazatok számára gyárt gumi és mûanyag alapanyagú termékeket. MTI Fotó: Balázs Attila

Sokféle kézműves foglalkozással lehet ráhangolódni az ünnepekre, azonban a Zipernowsky Károly Szakgimnázium pedagógusai különleges és formabontó módját választották a kreatív munkának. Fenyőfa formájú nyomtatott áramkörön különböző LED-fényeket rögzítettek, így egy egyedi, izgalmas világító karácsonyfával gyarapodhattak a diákok.

A rendhagyó technika órát a pályaválasztás előtt álló 7–8. osztályos tanulóknak hirdette meg az Iparkamara pályaorientációs csapata és a szakgimnázium közösen, melyre nagy volt az érdeklődés. A hangulat ugyan ünnepi volt, de a szakgimnázium pedagógusai nagyon komoly szakmai tartalommal töltötték meg a délutánt. Lépésről lépésre állították össze a karácsonyfát a gyerekekkel, közben az elektronika, elektrotechnika érdekes világával, alapanyagaival, eszközeivel és szakszavaival ismerkedhettek a diákok. A nyomtatott áramkört és a tartozékokat a kamara önkéntes tagja a Z Elektronika Kft. biztosította.

Az elektronikai műszerész és az elektronikai technikus Baranya megyében is hiányszakma. Ezzel a különleges technika órával a kamara és a szakgimnázium célja az volt, hogy megismerkedjenek a diákok a szakmával, közelebb kerüljenek az elektronika világához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!