Mohács

2019.02.04. 17:15

A karácsonyi vacsorájuk árát ajánlották fel

A minap adták át az egyik kereskedelmi bank több mint nyolcszázezer forint értékű adományát a Mohácsi Kórház számára. A gyermek­osztály egy betegőrző monitorral és készülékkocsival gyarapodott. A bank dolgozói a karácsonyi vacsorára fordítható összeget ajánlották fel az eszközök vásárlására.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A K&H gyógyvarázs program régóta elkötelezett támogatója a gyermekegészségügynek, de nem csak a pénzintézet, hanem a dolgozóik is támogatják a jó ügyet. Idén tizenegyedik alkalommal ajánlották fel a karácsonyi vacsorájukra fordítható összeget orvosi műszerek beszerzésére.

Ennek az összefogásnak köszönhetően kapott új műszereket a Mohácsi Kórház, aminek eszközparkja több mint 800 000 forint műszeradománnyal bővül a kis betegek hatékonyabb ellátásának érdekében.

– Műszerbeszerzési pályázatunkon keresztül lehetőséget szeretnénk nyújtani a kórházak, mentőállomások orvosainak ahhoz, hogy munkájuk során még jobban dönthessenek, és a beteg gyerekeknek ahhoz, hogy újra teljes életet élhessenek. Nagy öröm számunkra, hogy munkatársaink is évről évre csatlakoznak a programhoz, idén tizenegyedik alkalommal ajánlva fel karácsonyi vacsorájuk árát jótékony célra – mondta Halvaxné dr. Lőrinczy Zsuzsanna a K&H Csoport pécsi klaszterének vezetője.

A bank révén eddig összesen 436 alkalommal, 652 millió forint értékű műszert kaptak a magyarországi kórházak, mentők, gyermekháziorvosok és védőnői szolgálatok – ebből Baranya megyei intézmények 22-szer jutottak támogatáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!