Pasztoráció

2019.02.19. 18:35

Betegeknek, hozzátartozóknak is segítenek az önkéntesek

A betegek világnapjának előestéjén keresztet és megbízólevelet vettek át Udvardy György pécsi megyéspüspöktől azok az önkéntesek, akik ezentúl pasztorációs feladatot látnak el a Pécsi Egyházmegye Kórházlelkészségén.

W. K.

Az önkéntesek hetente látogatják a kórházakat, hogy a rászorulóknak vagy a hozzátartozóknak, de akár az egészségügyi intézmények dolgozóinak is lelki segítséget nyújtsanak. A Kórházlelkészséget Dohány Zoltán plébános vezeti.

A megyéspüspök fontosnak tartja a papok feladatkörébe tartozó betegellátás szervezett formában történő végzését.

A kórházlelkészség keretében laikus önkéntesekkel együttműködve, szakszerűen, hatékonyan és szervezetten igyekeznek szolgálatot teljesíteni.

– Minden olyan vigasztaló szó vagy gesztus, ami egy-egy betegágynál elhangzik, megtörténik akár családban, akár otthonokban, akár egészségügyi intézményekben, kórházakban egészen biztos, hogy Istennek az irgalmát viszi közel az emberhez.

A kórházlelkészséggel kapcsolatba lépni egy 24 órás telefonos ügyeleti számon lehetséges, amely a 06-30/70-20-133-as számon hívható. E-mailen keresztül pedig a [email protected] címen tudnak üzenni az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!