„Vár a Bor a Víz”

2019.02.22. 17:30

Harkány, Siklós és Villány közösen képviseli a régiót a kiállításon

Harkány, Siklós és Villány közösen vesz részt az idei Utazás Kiállításon. A tegnapi szakmai napon is már sokan keresték a Vár a Bor a Víz szlogennel felállított pavilont.

Zs. K.

„Vár a Bor a Víz” szlogennel Siklós és Harkány az idén is közösen állított standot Magyarország legnagyobb turisztikai rendezvényén, az Utazás Kiállításon. Az első, szakmai napon is már sokan keresték a baranyai pavilont, ahol a látogatók figyelmébe ajánlották a térség kincseit, továbbá a turisztikai szempontból is jelentős fejlesztésekről beszéltek a látogatóknak.

– Próbáljuk a térségre felhívni a figyelmet a nemzetközi hírű harkányi gyógyvízzel, a siklósi várral, valamint a villányi borvidékkel, Pécs pedig a kultúra nevében csatlakozik hozzánk. Úgy gondoljuk, a digitalizáció világában is fontos, hogy az ország legnagyobb turisztikai kiállításán megjelenjünk, ennek ugyanis mérhető hozadéka van – mondta Végi János, a Harkányi Turisztikai Egyesület elnöke.

– A 2014 ősze óta működő harkányi képviselő-testület elkötelezett híve annak, hogy a harkányi fürdőt fejlessze. Igyekeztünk minden városi fejlesztést e köré csoportosítani, hogy a fürdő is megkapja a méltó figyelmet. Úgy gondolom, hogy ez maximálisan sikerült, hiszen ha végigkövetjük a harkányi fürdőfejlesztés fázisait, 2014 decembere óta máig összesen öt kormányhatározat foglalkozott a fürdő fejlesztésével. Ezek eredményeképpen a kapott támogatások meghaladják az 5,4 milliárd forintot. A következő lépés a téli élményfürdő fejlesztése a medencevilággal, élmény­elemekkel és a kültéri gyermekvilággal. A nyáron érkező vendégek pedig már az új téli fürdőépületet is igénybe vehetik – mondta Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere.

Az idén 25 éves a Villányi-Siklósi Borút Egyesület. Pauli Zoltán, az egyesület új elnöke köztudottan szívügyének tekinti a gasztronómiát, ezért az elkövetkezendő időszakban ez is kiemelt figyelmet kap majd.

– Az a szándék, hogy mindenképpen lépéseket tegyünk annak érdekében, hogy a minőség mindenkinek ugyanazt jelentse, a kiváló színvonalú borok mellé pedig méltó gasztronómiát tudjunk prezentálni – fogalmazott Pauli Zoltán.

– A Siklósi Turisztikai Egyesület három éve alakult újjá, és örömmel tekintünk a Harkánnyal és Siklóssal való szorosabb együttműködésre. Ez az idén már a Gördülő Dűlők rendezvény alkalmával is megmutatkozik, amelyhez most Villány és Harkány is csatlakozik – tette hozzá Halasi Andrea, a Siklósi Turisztikai Egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!