Őstermelők

2019.02.23. 16:40

Még egy hónapig újítható meg az igazolvány

Már csak egy hónapjuk maradt az őstermelőknek a 2019. adóévre vonatkozó értékesítési betétlap kiváltására.

M. R.

Badacsonytomaj, 2012. szeptember 18. Szüretelõk dolgoznak a Pannon Egyetem Agrártudományi Centrumának Szõlészeti és Borászati Kutatóintézetének egyik szõlõjében, Badacsonytomajban 2012. szeptember 18-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Annak érdekében, hogy jogviszonyuk folyamatos legyen és őstermelőként történő értékesítési tevékenységüket idén is jogszerűen folytathassák, március 20-ig kell érvényesíteni igazolványukat, közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A dátum elég közeli, ennek ellenére sok őstermelőként nyilvántartott ügyfél még mindig nem érvényesítette igazolványát. A várható torlódások elkerülése érdekében a NAK azt kéri, lehetőség szerint még februárban keressék fel az érintettek a bejelentett állandó lakóhelyük vagy a tartózkodási helyük szerint illetékes falugazdászt az ügyintézés céljából. Az ügyintézéshez szükség lesz személyazonosító dokumentumokra és az érvényesítendő őstermelő igazolványra. Közös igazolvány esetén pedig az őstermelő családtagoknak is meg kell jelenniük az ügyintézés során. A betétlap kiállítása továbbra is díjmentes.

Az ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok elérhetőségei megtalálhatók a NAK honlapján. A falugazdászok februárban megkísérlik az időpont-egyeztetést az ügyfelekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!