Pécs

2019.02.15. 17:55

Negyven autóval több fér majd el a Centrum parkolóban

Sokáig egy óriási nagy gödör éktelenkedett az Ifjúsági Ház előtt.

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

A története 1996-ra nyúlik vissza. Először az Altan Beton Hungária Kft. vásárolta meg a területet, akik parkolóházat álmodtak a helyére. Azután a Sopianae Invest Kft.-hez került, ők még nagyobbat álmodtak, egy négycsillagos szállodát terveztek oda. Ám az álomból nem lett semmi, csak a gödör maradt a régi.

A Baranya Megyei Kormányhivatal megelégelte az áldatlan állapotot, és pár évvel ezelőtt kötelezte a terület tulajdonosát, hogy temessék be a gödröt. Ez meg is történt. A pécsi önkormányzat pedig tavaly tavasszal visszaszerezte a területet.

Az önkormányzat összesen 1,5 milliárd forintból a volt Ifjúsági Házat munkahelyteremtő beruházások érdekében irodaházzá építi át. Emellett a teljes Centrum parkolót is rendbe teszi. Az épülettől keletre eső telken lesz a tervezett irodaház parkolója, ám annak elkészültéig azon kavicsos parkolót alakítanak ki, ezzel további negyven autó tud várakozni a Centrum-parkolóban, amit ősztől teljes felújításon, zöldítésen esik át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!