Több mint egymilliárdból

2019.02.21. 14:30

Zöldebb lesz Harkány, megkezdődött a felújítás

Megkezdődött a Zsigmondy sétány felújítása, mi­után tegnap délután az önkormányzat átadta a területet a kivitelező cégnek.

Zs. K.

Az „Élhetőbb jövő – Harkányi zöld belváros” projekt keretében a teljes Zsigmondy sétány, a Kossuth Lajos utcai oldalon található park, a parkoló, a katolikus templom parkolója és járdái, a teljes Őspark, az itt található színpad és kiegészítő épületének felújítása és energetikai korszerűsítése valósul meg.

A fejlesztéssel az összesen több mint 46 ezer négyzetméter nagyságú terület meglévő funkcióinak minőségi javítására és új elemekkel való megtöltésére kerül sor, hogy élhetőbb környezetet teremtsen az itt élők és a turisták számára.

Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere elmondta, a város fejlesztési lehetőségeit számba véve még 2014-ben fogalmazódott meg a gondolat, hogy a Zsigmondy sétány felújítását célul tűzik ki. A pályázatot 2016-ban adták be a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) keretében, és több mint egymilliárd forint támogatást nyertek a megvalósításra. A városvezető kiemelte a képviselő-testület és a pályázat koordinálásában jelentős szerepet vállaló hivatali dolgozók munkáját.

– Azt lehet mondani, hogy majdnem négy év együtt gondolkodás, közös munka eredménye ez a komplett ciklust felölelő fejlesztési program – fogalmazott Baksai Endre Tamás.

Nagy Csaba országgyűlési képviselő kiemelte, Harkány a fejlődés útjára lépett. Ezt bizonyítja az a többmilliárdnyi támogatás, amellyel megújul a fürdő, illetve a TOP program keretében már elkészült és még megvalósításra váró fejlesztések.

A kivitelező cég vezérigazgatója, Kapitány Zoltán elmondta, nyolc hónap áll a rendelkezésükre, a nagy terület miatt párhuzamosan több alvállalkozó is dolgozik majd a területen, hogy a határidőt tartani tudják.

Megújulnak a parkok és a színpad is

A felújítás során a zöld város koncepció alapján újul meg a sétány és park növényállománya. A színpadot és a hozzá tartozó épületet korszerűsítik, illetve áram- és vízellátással felszerelt árusítópavilonokat alakítanak ki. Az egészségtudatosság jegyében ivópavilont építenek, amely mindenki számára gyógyvízvételi lehetőséget biztosít. Ezenkívül három korcsoportos játszótér épül, és egy tanösvényt is kialakítanak, valamint a területre a közbiztonság érdekében kamerarendszert telepítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!