Pécs

2019.03.01. 16:36

Az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet

Átadták a Pécsi Egészségfejlesztési Irodát a Veress Endre utcai rendelőintézetben, amelynek kialakítására az elmúlt évben 90 millió forintos pályázatot nyert el a város.

M. R.

Az iroda a következő években többek között életvezetési tanácsadásokat, preventív jellegű előadásokat, klubfoglalkozásokat szervez, amelyekkel a pécsi és a pécsi járáshoz tartozó, mintegy negyven település lakosait szeretnék segíteni.

– Olyan projektek valósulhatnak meg a jövőben, amelyek azt a célt szolgálják, hogy tovább legyünk egészségesek, kevesebbszer kelljen orvoshoz fordulunk – mondta Őri László, Pécs alpolgármestere a sajtótájékoztatón.

A programokkal olyan betegségek megelőzésére szeretnék felhívni a figyelmet, amelyek a magyar lakosságot leginkább érintik, mint például a szív- és érrendszeri betegségek, az elhízás vagy a cukorbetegség.

– A foglalkozásokkal a fiatalokat és időseket egyaránt szeretnénk megcélozni – hangsúlyozta az alpolgármester.

– A két korosztályt teljesen más módon kell megszólítani, de bizonyos betegségek esetében a megelőzést nem lehet elég korán elkezdeni.

A sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy bizonyos projektek az átadás előtt elindultak. Az iroda munkatársai tartottak már iskolai- és munkahelyi egészségfejlesztő programokat, amelyeken a stresszkezelésről beszéltek.

A minap háziorvosoknak szerveztek foglalkozást a megújult irodában, amelyen az öngyilkosság megelőzéséről volt szó. Ezek mellett az iroda a vasárnapi Pécs-Harkány futóversenyen is megjelenik, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmódra.

Sok a fejlesztés

A jelenlegi projekt a pécsi egészségügyi fejlesztések részét képezi. A város vezetése már döntést hozott arról, hogy a rendelkezésre álló fejlesztési forrásokból megkezdik a szakrendelők felújítását a Veress Endre utcai intézményben.

Az átalakítási munkák jelenleg is zajlanak, így a közeljövőben már a megújult szakrendelők várják a betegeket. Hamarosan elkezdődhet a rendelőintézet felújításának második üteme, amely energetikai fejlesztéseket foglal magában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!