elismerés

2019.03.11. 11:30

Nyolc gyermek édesanyja lett idén a megyei példakép

Díjazták azokat a Baranya megyei hölgyeket, akik a munkában és a családi életben is egyaránt emberfeletti teljesítményt nyújtanak.

Tóth Viktória

Fotó: Laufer László

A Pécsi Család- és KarrierPONT az „Év női példaképe” pályázattal azokat a Baranya megyei nőket, anyákat szerette volna elismerni és bemutatni, akik a munka és a családi élet területén is példaértékűen helytállnak, hogy mások számára is inspirációként szolgáljanak. Olyan nők nevezhettek a díjra, akik munkájukban, szakmájukban sikeresek, függetlenül attól, hogy milyen területen dolgoznak, emellett harmonikus, kiegyensúlyozott családi életet élnek, valamint azt is megosztják a nagyközönséggel, hogy hogyan tudják összeegyeztetni a munkát a családi élettel.

A február elején indított versenyen az előzetes jelölésekből a zsűri döntése alapján 11 hölgy került a döntőbe, akikre a közösségi oldalon lehetett szavazni. A verseny nagyon szorosnak bizonyult, professzor, nívódíjas táncművész és szakápoló is volt a jelöltek közt. Mint kiderült, a legtöbb esetben nem maguk a hölgyek jelentkeztek, hanem családtagjaik jelölték őket.

Az elismeréseket a hétvégén, egy családi nap keretében Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adta át az első három helyezettnek a pécsi Expo Centerben.

– A nők azok, akik összetartják a családokat, segítik a nagyszülőket és mindemellett még dolgoznak is – fogalmazott a pályázat kapcsán Vári Attila. Hozzátette: szeretnénk megtisztelni a nőnap után a hölgyeket és köszönetet mondani nekik, hogy ilyen sokat tesznek értünk.

Az első helyezést Mesnyi Éva, a pécsi pszichiátriai klinikán dolgozó ápolónő, nyolc gyermek büszke édesanyja érdemelte ki. A második helynek Krizics Zsanett, Márok község polgármestere örülhetett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Somogyiné Lakos Erika pedagógus, a Szentlőrinci Arabeszk Tánccsoport alapítója állhatott fel. A hölgyeket 50, 30 és 10 ezer forint értékű ajándék­utalvánnyal díjazták.

Jól szórakoztak

A délután fő eleme az átadó volt, de a gyermekruhabörze, a játszóház is igazán kellemes programnak ígérkezett. A kicsik ugrálóvárban játszhattak, kokárdát vagy csillámtetkót készíthettek és a Vöröskereszt Maci Kórházában szórakozhattak. A szülők pedig a családi pénzügyek témájában is kérdezhettek a kormányhivatal, a Magyar Államkincstár és a Területi Szociális Központok képviselőitől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!