Pécs

2019.04.24. 11:50

Csúszik a Pinokkió Gyermekkönyvtár átadása

A könyvtári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései című pályázat keretében megújul a Várkonyi Nándor Fiókkönyvtárunk Pinokkió Gyermekkönyvtára, hírlapolvasó részlege és kiállítótere.

bama.hu

Az õszi könyvtári napok csúcsnapja volt a tegnapi a könyves vasárnap Ivánné Bányai Ilona, az Illyés Gyula megyei könyvtár gyermekkönyvtárának vezetõje szerint. Mint elmondta, még az újszülöttteknek is készült már olyan könyv, amit a gyermekeknek és szüleiknek be tudtak mutatni. - Nem lehet elég korán kezdeni, minél elõbb meg kell szerettetni a gyerekekkel a könyveket - mondta. Az óvodás korosztálynak mesedélutánt tartottak, Örkény István mûveibõl olvastak fel, amit egy kézmûves foglalkozás, majd a Holló együttes zenés irodalmi mûsora követett Micimackó és barátai címmel. Balogh Erika, egy szekszárdi édesanya ötéves kislányával és kétéves kisfiával vett részt a rendezvényen. Mint elmondta, minden este mesére alszanak el gyermekei. Kisfia már egyedül is forgatja a mesekönyveket, igaz, csak a képeket nézegeti, de lánya már egyedül is olvasgatja a színes köteteket.

Az év elején elindult felújítási munkák előre nem látható akadályokba ütköztek, emiatt a fiókkönyvtár korábban tervezett márciusi átadása várhatóan május 28-ra tolódik.

A felújítás ideje alatt a könyvtár továbbra is zárva tart, könyvkölcsönzésre és visszavételre nincs lehetőség. A zárvatartás idejére késedelmi díjat nem számolnak fel, az ezen időszak alatt lejáró könyvek kölcsönzési határidejét pedig egységesen május 30-ig meghosszabbítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!