Kozármisleny

2019.04.01. 13:30

Egyes képviselők kegyeletsértésről beszéltek a városban

Tavaly, halottak napjára szépítették meg a régi, elhanyagolt mislenyi temetőt, ahol egy emlékhelyet is kialakítottak. A munkálatokat a városgondnokság csapata végezte. Kivágták a gazt, az összetört kriptákat rendbe tették, a vasfeszületeket rozsdamentesítették, és több növényt, gömbkőrist, selyemakácot ültettek.

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

Néhány önkormányzati képviselő sérelmezte, hogy az emlékhelyet engedélyük, tudtuk nélkül hozták létre és vélelmezték, hogy kegyeletsértés is történhetett. Emiatt bejelentést tettek a Baranya Megyei Kormányhivatalnál. A hatóság kivizsgálta az ügyet, és mindent rendben talált.

Mint írták, az emlékhely olyan sírkövekből áll, melyek már évekkel ezelőtt egy helyre lettek összegyűjtve, azok nem jogszerű, önkényes elmozdításáról, áthelyezéséről így nem lehet beszélni. Továbbá megemlítették, hogy a munkálatok elvégzése plusz kiadást nem jelentett az önkormányzat részére.

Hozzátették, nem valósult meg jogszabálysértés azáltal, hogy a munkálatokról nem született képviselő-testületi döntés, illetve, hogy csak a munkálatok megkezdését követően kaptak tájékoztatást a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!