biokom

2019.04.14. 16:50

Permetezik a rózsaágyásokat Pécsen

A Biokom Nkft. április 15. és 18. között végezteti szakvállalkozóval a városi közterületeken a rózsaágyások növényvédelmi munkáit. A vegyszeres növényvédelmi munkákra a levéltetvek korai felszaporodása és károsítása miatt van szükség – közölte a városüzemeltetési társaság.

bama.hu (Forrás: Biokom)

A hétfőtől induló permetezésre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A felhasznált permetszerek: Vektafid A (rovarölő), Decis Mega (rovarölő), Ridomil Gold Plusz (gombaölő) Topas 100 EC (gombaölő), Csöpp Mix (lombtrágya). A használt szer III. forgalmi kategóriájú, ún. szabad forgalmú szer, közterületi felhasználásra szakemberek számára engedélyezett. A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 0 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap.

A felhasznált szerek emberekre, melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A társaság a rózsaágyások közelsége által érintett lakosság szíves türelmét kéri a munkálatok ideje alatt. A munkálatokat egy éjszaka tervezik elvégezni, így kérik az érintett lakosságot, hogy az általa fontosnak tartott intézkedéseket (ablakok becsukását, növények letakarását, szabadban száradó ruhák beszedését, stb.) 15-én este végezzék el. (Váratlan időjárás-változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!)

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattak. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!