összefogás

2019.04.03. 13:40

Táncgálával segítenek a súlyosan beteg pécsi kisfiún

A Pécsi Balett és a Pécsi Tudományegyetem Sportiroda városi táncegyüttesek és sportegyesületek bevonásával megmozgatja Pécset a gerincvelő izomsorvadással született Györök Zentéért. Látványos táncgála a Kodály Központban április 28-án, sportos akciók városszerte – a mozgás segítségével járulnak hozzá a kisfiú mozgásfejlődéséhez.

bama.hu

Csodálatos városi összefogás született az egyéves Györök Zente fejlődésének megsegítésére pécsi táncegyüttesek és sportegyesületek részvételével. Zente egy súlyos genetikai rendellenességgel született, amelynek neve gerincvelő izomsorvadás (SMA I.) Ezzel a diagnózissal a babák a kétéves kort sem érik meg, azonban egy speciális kezelés segítségével Zente felvette a harcot és küzd a betegség ellen. Mozgásfejlődése beindult, viszont a további fejlődéshez rengeteg fejlesztésre, terápiára és gyógyászati segédeszközre van szüksége.

Azért, hogy neki is esélye legyen egy boldog és önálló életre, olyan emberek fogtak össze, akiknek élete a mozgás. Akciójukkal egy olyan kisgyermeken szeretnének segíteni, akinek ez nehézséget okoz. A Pécsi Balett meghívását Pécsett működő táncegyüttesek fogadták el, hozzájuk pedig a PTE Sportiroda vezetésével városi sportegyesületek csatlakoztak. Ennek eredményeként született meg a Tánccal, sporttal Zentéért elnevezésű kampány, melynek során városszerte különféle sportos rendezvényeken vehetnek részt az érdeklődők és az ezeken befolyó támogatásokkal járulhatnak hozzá Zente fejlesztéséhez.

A tánc világnapjának előestéjén, április 28-án 18 órától jótékonysági gálára kerül sor a Kodály Központban, ahol a házigazda Pécsi Balettel városi táncegyüttesek közösen ünneplik e művészeti ágat, fantasztikusan színes produkcióikkal. A gálaesten a táncművészet legváltozatosabb stílusai vonulnak fel, hazai és nemzetközi résztvevőkkel, kisgyermekektől a szenior korosztályig. A műsorban szerepel rúdfitness, légtorna, versenytánc, divattánc, breaktánc, fashiondance, akrobatikus rock and roll, salsa, hip-hop, cigánytánc, swing, magyar néptánc, bunyevác néptánc, kortárs balett, cheerleading, Parkinson tánc, nigériai és pakisztáni néptánc. A teljes jegybevételt az Összefogás Zentéért Alapítvány javára ajánlják fel a szervezők és a fellépők, valamint a helyszínen is lehetőség lesz további pénzbeli adományok felajánlásával hozzájárulni Zente fejlesztéséhez.

Közreműködők:

AerialBunnies Légtornaiskola Pécs, ANK Művészeti Iskola Tigrisszem csoport, Club Cubano tánciskola, Dance Show Tánccsoport, EnemySquad, Eurodance Táncszínház Egyesület, Factor XIV (Nigéria), Khelipeske Rom táncegyüttes, Klub 74 – Sz-Brothers tánccsoport, Mecsek Táncegyüttes, Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház, Parkinson Betegek Egyesülete Pécs tánccsoportja, Pécsi Balett, Pécsi Fordan Táncklub, Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium táncművészeti tagozata, Pole Sport &Fitness Stúdió Pécs, PTE Táncegyüttes, Ritmo STE Senior Formációs Csapat, Sakafat (Pakisztán), Szigo Kulturális Táncsport Egyesület, Tanac Néptáncegyüttes, T-DanceHip-hop Sportegyesület.

Amennyiben valaki részvételével nem tudja támogatni Zentét, de szívesen hozzájárulna e nemes ügyhöz, az Összefogás Zentéért Alapítvány javára tud pénzt eljuttatni a 11731001-23120178 számlaszámra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!