Baranya

2019.05.30. 11:30

A Kihívás Napján az egész megye sportolt

Színes programokkal készültek a megye több pontján is a szerdai Kihívás Napjára, amelynek célja, hogy minél többen végezzenek aktív testmozgást legalább negyed órán keresztül.

M. R.

A bári játszótéren kincskereséssel és számháborúval várták a csapatokat, de voltak erőnléti és ügyességi versenyek is, sőt még fáklyás futással is készültek. A kozármislenyi művelődési házban a különböző boxütéseket, ütés-kombinációkat tanulhatták meg az érdeklődők egy izgalmas edzés keretében.

Szentlőrincen az iskola udvarán különböző csapatjátékokat rendeztek, volt kidobó, floorball és persze foci, de a teqballt is kipróbálhatták a gyerekek. Szigetváron a Zrínyi középiskolában volt pingpong, zumba és kosárlabda, emellett a város futói és kerékpárosai is terveztek programot a Kihívás Napjára.

Pécsváradon a szenior örömtáncosok csatlakoztak a rendezvényhez, hét oktató hozta el csapatait, hogy megmutassák, mit tudnak. Pécsen pedig már hajnalban elkezdődött a program, fél hatkor a Széchenyi térről futók rajtoltak, hogy egy fél órát kocogjanak közösen a munka előtt. Több helyszínen – iskolákban és fitnesztermekben – pedig Fit Jumps edzéseket tartottak, vagyis rugós cipőkön végeztek aerobik alapú mozgásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!