hajrá!

2019.06.26. 09:57

Ismét versenybe száll Pécs a legvirágosabb város címért

Idén 26. alkalommal hirdették meg a szervezők a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyt. Minden eddiginél több, 333 nevezés érkezett, a munka azonban csak most kezdődik, ugyanis a helyi közösségek összefogásán múlik, hogy minél fenntarthatóbb, élhetőbb, szerethetőbb, virágosabb települések fogadják a szakértőkből álló zsűrit.

bama.hu (Forrás: Pécsi Önkormányzat)

Pécs 2017-ben már sikeresen szerepelt a versenyen, elnyerte az „Év Települése” díja. Idén azonban minden területen tovább erősített a város. A közterületek gazdagabbá váltak csaknem 1000 négyzetméter virágágyi felülettel, 2017 óta pedig újabb 1600 facsemetét ültettek.

A szakmai zsűri a virágosítás mellett idén is kiemelt figyelmet fordít a települések tisztaságára, gondozottságára, a zöldfelületek, közterületek, közintézmények állapotára és a lakosság elhivatottságát is értékelik; Pécs jó esélyekkel indul a megmérettetésen.

Városunkban idén indult útjára a Virágos Uránváros elnevezésű verseny, ami társasházak és magánszemélyek számára is lehetővé teszi, hogy megmérettessék környezetszépítő munkájukat. Tavasszal pedig immár 9. alkalommal rendezte meg a város a Polgármesteri Növényvásárt, ami évről évre egyre több látogatót és vásárlót vonz.

A pécsiek már bizonyították, hogy mire képes az összefogás. Ennek eredményeképpen idén márciusban a havihegyi kápolna előtt álló csavarodott törzsű több mint 100 éves mandulafa – 14 országot maga mögé utasítva – első helyezést ért el az „Európai Év Fája” nemzetközi versenyben.

A Virágos Magyarország címért első körben területi szinten mérkőzhetnek meg a városok és falvak. A regionális győztesek közül ezután a budapesti díjátadón kerülnek majd ki a fődíjas települések. A győztes falu és város idén is megkapja a lehetőséget arra, hogy a nívós nemzetközi „Entente Florale Europe” versenyen képviselje Magyarországot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában