Támogatlak

2019.06.01. 18:40

Pszichiátriai betegek munkához és lakáshoz jutását segítik

A megyeszékhelyen már évek óta működik a Sotéria Nonprofit Kft. TámogatLak támogatott lakhatás intézménye, amely egyrészt a pszichiátriai betegséggel élők lakhatását biztosítja, másrészt segíti a mielőbbi munkaerő-piaci elhelyezkedésüket. Pénteken a „Foglalkoztatás 2018” című pályázat zárórendezvényén mutatták be programjukat.

Mészáros Rita

A pszichiáterek igazat adtak Szabó Máté ombudsmannak: szerintük is sok beteg az utcára került az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárásával

Az említett projekt célja a megváltozott munkaképességű személyek társadalmi integrációjának, valamint foglalkoztatásának elősegítése volt.

Az eseményen szakemberek tartottak előadásokat a témában, majd a konferencia végén olyan munkáltatók osztották meg tapasztalataikat a résztvevőkkel, akik a TámogatLak intézmény lakóit is foglalkoztatják. Három különböző területről érkeztek, de mindannyian jó tapasztalatokról számoltak be a pszichiátriai betegek alkalmazásával kapcsolatban. Ezután maguk a munkavállalók is megszólaltak. A résztvevők megismerhették, hogy milyen pozitív változásokat hozott az életükben, hogy bekerültek a TámogatLak programjába, és munkát kaptak.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!