Pécs

2019.07.02. 19:26

A segítség egy korban közelebb állótól érkezik

A mentorok segítségével a hetedik osztályosok megismerhetik az előttük álló lehetőségeket.

Zs. K.

Leendő általános iskolás mentoráltjaikkal ismerkedhettek meg a múlt hét végén a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatóiból álló mentorok, hogy aztán a Tanítsunk Magyarország­ért program keretében felkészülten vágjanak neki a 2019. szeptembertől induló közös munkának. A Tanítsunk Magyarországért program keretében a 7-8. osztályos diákokkal egyetemista hallgatók foglalkoznak majd heti rendszerességgel, hogy még időben megmutassák nekik, mennyi lehetőség áll előttük, ha jól választanak szakmát, vagy továbbtanulnak. A mentorok elvihetik őket az érdeklődésükhöz közel álló gyárakba, üzemekbe, de ellátogathatnak állatkertbe, múzeumokba, a középiskolákba, a vállalkozásokhoz.

– A korosztályt ismerve úgy látjuk, könnyebben kialakul a bizalom, ha a segítség egy korban hozzájuk közelebb állótól érkezik, aki ugyanakkor már elért valamit az életben, és akiből emiatt példakép válhat – mondta Dr. György László, az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a pécsi tábor megnyitóján, ahol személyesen köszöntötte a gyerekeket.

– A PTE sporttelepén megrendezett táborban 35 mentor és 141 általános iskolás diák vett részt. A mentorok számára a tábor 3 napos volt, ebből az általános iskolások csak a második napon voltak itt. A rendelkezésünkre álló időt azért is próbáltuk minél több tartalommal megtölteni, mivel több résztvevő számára nagy valószínűséggel ez lesz az egyetlen program a nyáron – monda Gerner Zsuzsanna, az egyetemi kurzus és a tábor szakmai vezetője.

Sok a mentor

A Tanítsunk Magyarországért program keretében a következő tanévtől mintegy 1200, a munka és továbbtanulási lehetőségektől távoli kistelepülésen élő 7. osztályos kisdiákot mentorál majd az a több mint 300 egyetemi hallgató, aki elvégezte a Tanítsunk Magyarországért egyetemi kurzust a programban résztvevő négy egyetemek (Debreceni Egyetem, Miskolci Egyetem, Nyíregyházi Egyetem, Pécsi Tudományegyetem) egyikén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!