közlekedés

2019.07.15. 17:30

Biztonságosabbá tennék a baranyai halálszakaszt

Két lépcsőben próbálják biztonságosabbá tenni a Siklós és Túrony közötti útszakaszt, amelynek forgalma folyamatosan nő.

Zsíros Krisztina

Forrás: Illusztráció

Fotó: Lang Róbert

Mint arról korábban már beszámoltunk, az Éjszakai Rajzás nevet viselő Facebook-közösség a június 29-én történt balesetet követően – ebben egy motoros életét vesztette – megkereste a Siklósi Rendőrkapitányságot, és egyeztetést kezdeményeztek a Siklós és Túrony közötti útszakaszról. Tegnap az érintett területen a közút kezelője, a rend­őrség, valamint a motorosok és Nagy Csaba országgyűlési képviselő jelenlétében helyszíni bejárást tartottak.

A jelenlegi állapot szerint az emelkedő úton a domb tetejénél, a Tenkes csárda előtt a záróvonal szaggatottá válik, az oda behajtás és az onnan balra (Pécs felé) történő kihajtás kanyarodósáv hiányában életveszélyes, hiszen beláthatatlan a Siklós felől közlekedők számára. Figyelembe véve még azt, hogy a gyorsítósáv épp a domb tetején ér véget a Siklós felől érkezők számára, kimondható, hogy itt 90 km/h-s sebességnél lassabban szinte egy jármű sem közlekedik.

Ezen a területen egyébként egy lakóövezet is található, több mint harmincan életvitelszerűen élnek itt, melynek eredményeként nemcsak a csárda vendégei kanyarodnak balra, hanem az itt lakók is.

– A csomóponti mozgások előjelzése érdekében útburkolati nyilakat festünk fel és előjel­ző táblákat helyezünk ki, Pécs irányából pedig 70 ­km/h-s sebességkorlátozást vezetünk be. Ezenfelül megvizsgáljuk egy önálló balra kanyarodó sáv kialakításának lehetőségét is – tájékoztatta lapunkat a Magyar Közút Zrt.

Nagy Csaba országgyűlési képviselő elmondta, korábban Pécs és Komló között, a Mecs­extrém Parknál vezettek be hasonló intézkedéseket. Itt távlati célként kanyarodósáv kialakítását tűzték ki célul, ennek előkészítését a Magyar Közút Zrt. végzi. Ha kiderül, mekkora összegre van szükség a megvalósításhoz, a képviselő közbenjárásával is igyekeznek előteremteni a forrást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!