Alsómocsolád

2019.07.28. 09:25

Riadóláncot alakítanának a krízishelyzetek kezelésére

Az Őszi Fény Idősek Otthona egy riadólánc megalakítását tervezi, amelyhez önkéntes és segítő szándékú alsómocsoládi lakosok részvételére számítanak az esetlegesen felmerülő krízishelyzetek megelőzése érdekében.

B. D.

Nem csak fiatalok, akár idõs emberek is utcára kerülhetnek valamilyen felhalmozódott tartozás miatt. Az õ esetükben megoldást jelenthet, ha elhelyezkednek egy idõsek otthonában. Képeinken a szekszárdi Mérey utcai idõsek otthona. Itt kényelemben és biztonságban élhetnek az idõs emberek, de nehéz bejutni.

Az idősotthon Alsómocsolád szívében található, ahol jelenleg 46 ember ellátásáról gondoskodnak, akik szerves részeit képzik a település mindennapi életének. A riadólánc megalakításának célja az, hogy egy esetlegesen felmerülő nagyobb probléma, például egy váratlan katasztrófa esetén a műszakban lévő délutános és éjszakás nővérek azonnali segítséget kaphassanak a krízishelyzet megoldásához.

Ezen felül a riadólánc lényege, hogy ha bárminemű krí­zishelyzet merül fel, amelyben szükségünk lenne segítő emberekre, akkor egy SMS küldésével vagy telefonhívással várnák a mielőbbi közreműködésüket a probléma elhárításában. Amennyiben valaki szívesen segítene nekik, jelentkezhet az idősek otthonába augusztus 15-ig. Természetesen ez után is várják az önzetlen és segítőkész személyek megkeresését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!