Szűr

2019.07.19. 10:53

Sümegi Eszter is énekel majd a szűri templomban

A jövő hétvégén esedékes, kétnapos esemény részeként július 27-én a katolikus templomban délután öt órakor kezdődő operaesten lép a közönség elé Sümegi Eszter.

M. B.

Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekesnő

Forrás: MW

Fotó: Tóth-Blum Dániel

A mohácsi születésű Sárkány Kázmér, a Magyar Állami Operaház magánénekese immár tizenötödik alkalommal vállal oroszlánrészt abban, hogy a szűri falunap közönsége idén is neves művésszel találkozzon – ezúttal Sümegi Eszter Kossuth-díjas opera-énekesnő, Mohács díszpolgára lesz a vendége.

A festői szépségű településen a hagyományosan gazdag kulturális program része a falunapnak. A jövő hétvégén esedékes, kétnapos esemény részeként július 27-én a katolikus templomban délután öt órakor kezdődő operaesten lép a közönség elé Sümegi Eszter. Zongorán közreműködik Horesnyi Mónika.

Sárkány Kázmér vendége lesz továbbá a szintén Kossuth-díjas Baranyi Ferenc költő. A jövő pénteken kezdődő rendezvényeken egyébként további kulturális programokkal is várják a vendégeket, a művelődési házban kiállítás nyílik Hári Erika rajzaiból, a tárlatot Balázs Balázs szobrászművész nyitja meg. A Pesti Zenés Színház művészei operettműsorukat vezetik elő, fellép a Five­Live Acapella együttes is.

A hagyományos falunapi programok sem maradnak el, lesznek ügyességi és szellemi vetélkedők, ivóverseny gyerekeknek és felnőtteknek, a rendezvényt pedig utcabál zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!