botrány

2019.08.29. 07:41

Mégsem játszik a PMFC Öregfiúk a vasasi Retró Bányásznapon

Elmarad a PMFC Öregfiúk hírverő mérkőzése a Vasasi Szent Borbála Egyesület Retró Bányásznapján. Erről a szervezők levélben értesítették a PMFC Öregfiúk Egyesületet – írja a Pécsi Újság.hu.

M. B. (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Azt írták: „Ezúton értesítem Önöket, hogy a Vasasi Szent Borbála Egyesületet a Retró bányásznapi labdarúgó-mérkőzés kapcsán olyan politikai támadások érték, – kampányrendezvénynek titulálták, 3 órára 750 000 Ft-os bérleti díjat követelve az öltözőért – amely feltételek mellett nem tudjuk vállalni az esemény lebonyolítását. Szíves elnézésüket kérjük, nagyon sajnáljuk a történteket.”

A Szent Borbála Egyesületnél a lap érdeklődésére elmondták, a Vasasi Bányász SE követelte az irreálisan magas bérleti díjat az egyébként siralmas állapotú öltözőért.

Hozzátették, a láthatóan méteresnél is magasabb gazzal benőtt pályát korábban már közmunkások segítségével rendbe tették, a pálya korlátját – saját forrásaikat használva – lefestették, s a játéktér melletti részt is alkalmassá tették a mérkőzés megrendezésére.

A levélben említett politikai okokról szólva úgy fogalmaztak, hogy a focimeccs szervezésével megbízott vezetőségi tagoknak azt mondta a Bányász Torna Club elnöke: mivel politikai rendezvény, ezért vagy a Szent Borbála Egyesület, vagy a város vezetése fizesse ki a 750 000 forintot.

A meccsen a kezdőrúgást Vári Attila – a PSN Zrt. elnökeként – végezte volna el, a teljes bányásznapi rendezvény fővédnöke Hoppál Péter országgyűlési képviselő – akárcsak azt ezt megelőző alkalmakkor.

Ezek is érdekelhetik