átverés

2019.09.02. 20:00

Csalók gyűjtenek pénzt a gyermekklinika nevében

Csalók gyűjtenek adományokat telefonon a pécsi gyermekklinika nevében. Mint lapunknak egy édesanya elmesélte, őt is felhívta a számára addig ismeretlen telefonszám.

Tóth Viktória

– Éppen az egyik bevásárlóközpontban voltam, amikor felhívott egy nő – kezd bele a vele történtekbe az édesanya. – Azt mondta, hogy az egyik ismert pécsi gyermekorvos megbízásából telefonál, a klinika belgyógyászati osztályának gyűjtenek egy gép beszerzéséhez. Azt is elmondta, hogy így gyűjtöttek már pénzt egy másik kórház gépbeszerzéséhez is.

A hölgy megkérdezte a telefonálótól, hogy milyen formában lehet támogatni a kórházat. A csaló erre azt állította, hogy minimum háromezer vagy hatezer forinttal, de akár százezer forintra is van lehetőség. A lapunknak nyilatkozó hölgy elmondta, ő szívesen támogatna ilyen kezdeményezést, de gyanús volt számára a hívás, kételkedett annak valódiságában. Így végül is nem küldött pénzt a telefonálónak.

Az ügyben természetesen megkérdeztük az illetékes intézményt. A PTE Klinikai Központ hivatalos válasza a következő: természetesen nem gyűjt pénzt a PTE Klinikai Központ egyetlen klinikája sem ilyen és ehhez hasonló módszerekkel. Az „akció” primitívségét jelzi, hogy nincs is „belgyógyászati osztály” a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinikán.

A csaló tehát úgy tűnik még csak puhatolózik, felméri a becsapni kívánt szülők, nagyszülők adakozókedvét, mert mint egy másik nekünk nyilatkozó anyuka is elmondta, ő visszahívást kért az esetlegesen felkínált összeg eljuttatásának módjáról, de eddig még nem hívta vissza az ismeretlen.

Mohácson is

Néhány hete a Mohácsi Kórház nevében is próbálkoztak csalók. Az ismeretlen személy vezetékes telefonon kért a mohácsi lakosoktól pénzadományt a kórház gyermekosztálya részére, lélegeztetőgép beszerzéséhez. Dr. Csizmadia Csaba, a kórház főigazgató főorvosa ekkor leszögezte, soha, senkit nem zaklattak telefonon pénzgyűjtés címén és természetesen ebben az esetben sem tették. Továbbá az önkéntes felajánlások fogadásának szigorú feltételei vannak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!