Pécs

2019.09.29. 10:25

Elrajtolt a Tanuló Fesztivál

Hivatalosan is elkezdődött a harmadik pécsi Tanuló Fesztivál, amelynek keretében mintegy harminc helyszínen közel száz programon vehettek részt az érdeklődő diákok és családjaik.

T. V.

Fotó: Löffler Péter

A rendezvény úgy valósulhat meg évről évre, hogy Pécs két évvel ezelőtt átvette a Tanuló Város Díjat, amelyhez kapcsolódva a városvezetés vállalta, hogy ezután minden évben megszervezik a fesztivált. A megnyitót a Szent István téren tartották pénteken, számos tanuló, tanár és külföldi vendégek jelenlétében. Páva Zsolt polgármester és Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora köszöntötte a látogatókat.

A téren ezután elkezdődtek a programok, a képességfejlesztő játékok és bemutatók. A környezetvédelemmel kapcsolatos foglalkozások népszerűek voltak a kicsik körében, a nagyobbak a robotikával kapcsolatos játékokat részesítették előnyben. A színpadon többek között a Szent Mór Iskolaközpontban működő zenei együttesek tartottak hangversenyt, ezzel népszerűsítve a közönség körében a komolyzenét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!