közgyűlési előzetes

2019.09.18. 17:30

Könnyebb lesz parkolni, modernizálják a díjfizetési rendszert Pécsen

Mostani összetételében utoljára ül össze csütörtökön a pécsi képviselő-testület, hiszen az októberi helyhatósági választások után új közgyűlés alakul majd. A városatyák utoljára több mint három tucat ügyben hoznak döntést.

HLB

Az ülésen ismét módosítják a város idei évre vonatkozó költségvetését, ugyanakkor változás történik a helyi parkolási díjak fizetésében is, mivel modernizálják a chipkártyás díjfizetési rendszert.

A tervek szerint ugyanis bevezetik az érintésmentes városi parkolókártyát, amit az automata bankkártya-olvasó terminálja képes kezelni, másrészt a rendszámhoz kötött parkolókártya kedvezményeket is biztosít tulajdonosának. Így például lehetőség nyílik arra, hogy az autósok a II. zónában indított első parkolás esetén fél órát ingyen várakozhatnak.

Az ipari parkokban zajló beruházások is újra terítékre kerülnek. A déli ipari park infrastrukturális fejlesztése során keletkezett némi többletköltséget biztosítja a testület a kivitelező részére, majd egy jelenleg épülő üzemcsarnok havi nettó 35 millió forintért való későbbi bérbeadásáról születhet döntés.

Az önkormányzat pályázati úton juthat hozzá a kertvárosi, az uránvárosi és a Budai vámnál található autóbusz-végállomásokhoz, miután egy kedvező pályázati konstrukció keretében megvásárolhatja azokat a jelenlegi tulajdonostól, a felszámolás alatt álló Pécsi Közlekedési Zrt.-től.

Ingatlancserével került az önkormányzat tulajdonába az Ifjúsági Ház, hogy megkezdődhessen az épület gazdaságfejlesztési célzattal történő felújítása.

A testületi ülésen ezeken kívül döntenek arról, hogy folytatódhat az Árpád Fejedelem Gimnázium korszerűsítése, s Debreczeni László egykori láthatatlan kezdeményezésére csaknem ötven névvel bővül a Mecseki Láthatatlanok Tettyén található emlékműve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!