kár

2019.10.21. 11:31

Újjáépül a szászvári panzió, a tűz keletkezésének okát még vizsgálják

Nyár elején még vendégeket várt a teljesen felújított önkormányzati panzió a település központjában – a szálláshelyből mostanra semmi nem maradt. A közelmúltban keletkezett tűz okát még vizsgálják a szakértők, a település célja a mielőbbi újjáépítés.

Wald Kata

Mint ismeretes, nemrég a lángok martalékává vált a nyár elején teljesen felújított Főtér Panzió, amelyet a földszinten található étteremmel együtt a szászvári önkormányzat működtetett. Mint arról korábban beszámoltunk, a régóta tervezett fejlesztésre mintegy 16,7 millió forintot költöttek – a támogatást a Kisfaludy Program keretében nyerte el az önkormányzat.

Hogy pontosan mi okozta a tüzet, egyelőre nem tudni – az ilyenkor szükséges hatósági vizsgálatok még folyamatban vannak, annak részletei az önkormányzat előtt sem ismertek – tudtuk meg dr. Szalontai Andrástól, Szászvár jegyzőjétől.

A kárt a biztosító felé azonnal jelezték, és vis maior eseményről a Belügyminisztériumot is tájékoztatták. Cél az étterem és a panzió mielőbbi újjáépítése – ehhez a biztosítótól várható kártérítés, a település saját forrásai és a remélt állami támogatás nyújt majd fedezetet.

Az étteremben egyébként naponta 300 adag menüt készítettek – innen látták el többek között a helyi óvodások és iskolások étkeztetését is. Most átmenetileg a bölcsőde konyháján főzik az ebédet a gyerekeknek.

Nyárra teljessé vált a komfort

A pályázati támogatásból nyáron megvalósult beruházás egyik legfontosabb eredménye, hogy a korábbi közös fürdő helyett a panzió minden szobája saját fürdőszobát kapott. A szálláshely teljes egészében új bútorzattal is gazdagodott, hogy a korábbiaknál jóval komfortosabb környezetben tudják fogadni a vendégeket. Többek közt ágyakat, bútorokat, szőnyegeket, televíziókat vásároltak a pályázati pénzből, ezenkívül számítógéppel, kamerarendszerrel ellátott, korszerű recepciós pultot is kialakítottak. Az volt a fő cél, hogy egy olyan szálláshely létesüljön, ami modern, komfortos körülményeket biztosít, ahol a családok akár több napot is szívesen eltöltenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!