programok

2019.11.19. 12:30

Fekete István nyomában a Zselicben Baranyából

Tizenharmadik alkalommal rendezték a közelmúltban a „Fekete István nyomában” – Természetismereti és életrajzi terepi akadályversenyt.

W. K.

Forrás: Facebook/Fekete István Irodalmi Társaság

A Baranya megyei Bakóca környékén létesített „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 5 km-es szakaszán az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói mérték össze tudásukat.

A diákok Berkesdről, Nagyatádról, a Veszprém megyei Litérről, Csurgóról, Mecseknádasdról, Vásárosdombóról, Kaposszekcsőről, Mindszentgodisáról, Komlóról, és Pécsről érkezve járták végig a verseny távját, ahol természetismereti és az író életével, különösen a környékhez kapcsolódó, kezdő gazdász éveihez kötődő emlékeivel, írásaival foglalkozó kérdésekre, terepi feladványokra kellett helyesen válaszolniuk.

A húsz, egyenként háromfős egység közül a feladatokat a Berkesdi Fekete István Általános Iskola „Vaddisznók” nevű csapatának sikerült a legjobban megoldani, őket a KSZC Nagyatádi Ady Endre Gimnázium, Szakgimnázium és SZKI „Elkelkáposztástalaníthatatlanok” elnevezésű csapata, és a Litéri Református Általános Iskola „Litéri lányok” fantázianevű csapata követte.

A verseny szervezőinek (Duna-Dráva NPI, Mecsekerdő Zrt. Szigetvári Erdészete, Ajkai Fekete István Irodalmi Társaság, Dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület, Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya) reményei szerint a rendezvénnyel évről évre sikerül továbbvinni, és a gyerekekbe oltani az író örök törekvését, a magyar táj szeretetét és a természet védelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!