Bama.hu videó

2024.05.16. 19:48

Csizmadia Péter polgármesterjelölt bemutatta átfogó programját - galéria és videó

Pécs leszakadását meg kell állítani! – szögezte le Csizmadia Péter, a jobboldal polgármesterjelöltje az átfogó városfejlesztési programját bemutató est során. A Pezsgőház étteremben sajtónyilvánosság előtt vázolta fel Csizmadia azt a négy alapvető területet, amelyekre összpontosítva vezetné polgármesterként Pécset.

Bama.hu

Fotó: Laufer László

  • Csizmadia Péter, a Fidesz-KDNP-ÖPE polgári szövetség jelöltje bemutatta programját
  • Pécs újraiparosítása
  • Modern, költséghatékony üzemeltetés
  • Egészséges, sportos és családbarát Pécs
  • Pécs, a kultúra városa
Csizmadia
Csizmadia Péter terveiről beszélt.

Pécs mára a napi működésében is veszélybe került, leszakadó, jövőkép nélküli várossá vált, mondta Csizmadia Péter programja bemutatóján.

A jelenlegi vezetők elérték azt is, hogy Pécsről ma már ne Vasarely zebrái jussanak az eszünkbe. Ezért a legfontosabb feladat, hogy biztonságba helyezzük a pécsiek közszolgáltatásait, kulturális, egészségügyi és gazdasági intézményeinket. A helyi gazdaság és a civil szervezetek számára pedig a fejlődést kell elősegítenünk 

– fogalmazott a polgármesterjelölt.

Az országot és Pécset egyszer már tönkretevő szocialista-gyurcsányista tandem a mostaninál is nagyobb súllyal akar megjelenni a városvezetésben. Velük szemben a pécsi polgári szövetség tagjai, képviselőjelöltjeink a szakmájukban, civil karrierjükben bizonyított és elhivatott pécsi polgárokként kívánják szolgálni a pécsiek közösségét 

– hangsúlyozta Csizmadia.

Csizmadia Péter négy fő területet határozott meg programjában
A polgármesterjelölt bemutatta átfogó terveit „Pécs 2030 – A biztonság és fejlődés programja” címmel,  mely négy fő területet, ezeken belül pedig összesen harminc alpontot tartalmaz.

1. Pécs újraiparosítása:

Csizmadia Péter szerint Pécs hosszú távú sikere nem képzelhető el a város újraiparosítása nélkül. 

Csizmadia Péter programja olyan beruházók Pécsre települését szeretné segíteni, akik modern, jól fizető munkahelyeket teremtenek a pécsieknek. Az iparűzési adóból keletkező bevételt pedig a város fejlesztésére kívánják fordítani. 
E területen kiemelte az új üzemcsarnokok építését, a debreceni mintára történő Befektetési Ügynökség létrehozását. Az iparban és a szolgáltató szektorban összesen 5000 új, jól fizető munkahely létrehozását tűzte ki feladatul. Céljuk továbbá a Pécsről evándoroltak, illetve más városokban végzett fiatalok Pécsen való letelepítése.
Barnamezős újraiparosítás keretén belül kormányzati támogatással fejlesztenék a város elhanyagolt ipari ingatlanait és a pogányi repülőteret is fejleszteni kívánják, hogy valóban modern légikikötővé váljon.

2. Modern, költséghatékony üzemeltetés:

Csizmadia hangsúlyozta, a városháza jelenlegi átláthatatlan gazdálkodása, kétes ügyei  után számtalan helyen kell rendet tenni, ezért üvegzseb-rendelettel garantálnák az átlátható önkormányzati működést.

10 milliárd forintos út- és járdafelújítási programot kívánnak indítani a kormánnyal együttműködve. 

Cél az energiafüggetlenség érdekében az intézmények energetikai hatékonyságának növelése, az ezeket kiszolgáló megújuló energiatermelési és –tárolási beruházások, illetve a buszflotta e-buszokra való cseréje
5 milliárd forintos Városfejlesztési Alapot hoznának létre fiatal családok lakhatási problémáinak megoldására.
Csizmadia Péter programja támogatni kívánja a fiatalok tömegközlekedését, 14 év alatt ingyenessé téve azt, 14-18 év között egy buszjegy áráért megváltható havi bérletet kínálnának. 
1000 új parkolóhely, 10.000 új facsemete és 10 új park tenné élhetőbbé Pécset.

3. Egészséges, sportos és családbarát Pécs:

Egy új, fenntartható uszoda és városi nagystrand, valamint multifunkcionális sportkomplexum építése fontos célt jelent.

Az egészségmegőrzés érdekében Csizmadia Péter programja rendszeres egészségügyi szűrővizsgálatokat vezetne be. Céljuk a kertvárosi rendelőintézet újranyitása, valamint nyugdíjas kedvezménykártya és komfortos nyugdíjasház kialakítása.

4. Pécs, a kultúra városa:

Szemben a kulturális szektor jelenlegi koncepció-nélküliségével, a város értékeihez méltó módon kívánják gondozni és fejleszteni a kulturális és turisztikai adottságokat.

Cél a Pécsi Nemzeti Színház épületének átfogó felújítása és a Magyar Folklór Háza létrehozása. Új, nemzetközi jelentőségű városi fesztivál indítását tervezik. 

A mecseki turisztikai desztinációkat is megújítanák, további színvonalas kollégiumokat terveznek építeni a Pécsen tanuló diákok számára.
Csizmadia Péter programja bemutatása közben időről időre rövid szünetet kellett, hogy tartson a zsúfolásig megtelt teremben fel-fel törő spontán taps okán. A polgármesterjelölt hangsúlyozta, a program megvalósítása egyedül nem megy, minden pécsi polgár összefogására szükség van.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!