Orfű

2019.11.08. 12:30

Hurka, kolbász, töpörtyű, szalonna készül a Mecsek Házánál

Hetedik alkalommal rendezik meg a Nagy Orfűi Szalonna és Kolbász Fesztivált szombaton a Mecsek Házánál.

Zsigmond J.

Az ötlet onnan indult, hogy évekkel ezelőtt ősszel a barlangászok összejöttek egy disznóvágás erejéig. A finom illatok, a szorgos kezek látványa sok érdeklődőt vonzott, meg-megálltak itt a kirándulók is, hogy belessenek a disznóvágás rejtelmeibe, és még kóstolót is kaptak. Akkor merült fel, hogy megrendezik a Nagy Orfűi Szalonna és Kolbász Fesztivált, így vált hagyománnyá a rendezvény.

Idén hét csapat jelentkezett a versenyre, akik fél disznót dolgoznak fel reggel hét órától.

A rendezvény ingyenesen látogatható, ám aki kóstolni is szeretne, annak kóstolójegyet kell vásárolnia. Délután négy órára kiderül, a szakmai zsűri révén, hol készült a legjobb kolbász, hurka, töpörtyű és pörkölt. Az a csapat, ahol a legtöbb kóstolójegy fogyott, pedig különdíjban részesül. A nap folyamán lesz egészségsarok és a közeli Vízfő forráshoz túrát is szerveznek. Kóstolójegyet előjegyezni a Mecsek Háza Egyesület Facebook-oldalán lehet, de a helyszínen is váltható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!