Pécs

2019.12.22. 10:12

A 100 Tagú Cigányzenekar idén is nagy bulit ígér

A világhírű 100 Tagú Cigányzenekar immár hagyományos ünnepi nagykoncertjét idén is megrendezik Pécsen. A Hungarikum és Magyar Örökség-díjas társulat 100 fős zenekara a pécsi Kodály Központban december 27-én, pénteken 19 órakor hallható. A zenekar Lendvai Csócsi József főprímás vezetésével érkezik.

Mészáros B. Endre

Budapest, 2018. február 25. A 100 Tagú Cigányzenekar koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2018. február 25-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar nevét, s eddigi teljesítményét méltán őrzi az Aranykönyv és a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeuma. A 30 esztendeje született világhírű társulat klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. Hagyományápoló művészeti tevékenységük felbecsülhetetlen érték, páratlan az egész világon.

Komolyzenei – többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss – művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt játszanak.

A Kodály Központban a kétrészes műsorban is felcsendülnek a klasszikusok dallamai, emellett virtuóz cigányzene és népzenei művek lesznek műsoron, különleges hangszerelésben, kizárólag a „100 Tagú”-ra jellemző hangzásvilággal. A pécsi előadás kuriózum lesz, miután ez a főpróbája a 100 Tagú Cigányzenekar legnagyobb éves fellépésének a december 30-i Budapest Kongresszusi Központban.

A esemény igazi ünnepi családi program, amelyet minden korosztály ott őriz a közös szép emlékek listájának élmezőnyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!