romonya–mozsgó

2019.12.21. 08:02

Ajándékcsomagot, utalványt adtak a helyieknek

Két település polgármestere és képviselő-testülete különleges meglepetéssel ajándékozta meg a helyieket az ünnepek előtt.

Zs. J.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Just dance

Romonya alig tíz kilométerre található Pécstől. Miklós Dezső László polgármester lapunknak elmondta: szorgos, dolgos nép lakja a kis községet. Kedveskedni akartak feléjük a falu elöljárói, így a legutolsó képviselő-testületi ülésen egyhangúlag elfogadták, hogy a karácsonyi ünnepekre egy kis ajándékcsomaggal lepik meg őket.

– Romonyán 167 lakott ház található. Úgy döntöttünk, hogy minden egyes házhoz eljuttatunk egy kis karácsonyi ajándékot. A csomagokba ötezer forint értékben került meglepetés, így például csokoládék, szaloncukrok, teák, kakaópor, csokis mogyorókrém – közölte a polgármester. – A csomagolásban, focimeccses hasonlattal élve, a kemény mag és egy-két nyugdíjas segédkezett.

A kiszállításban a képviselő-testület tagjai, a polgármester és a szociális bizottság egyik képviselője vett részt. Sokan délután tartózkodtak otthon, így a kihordással 3 nap alatt, múlt hét szombaton végeztek.Szigetvártól kilenc kilométerre, az Almáskeresztúr

mellett található Mozsgón hasonlóképpen járt el a Kovács Zsolt Vilmos polgármester és képviselő-testülete. Itt úgy döntöttek, hogy karácsonyra minden család (ingatlanonként) számára háromezer forint értékű vásárlási utalványt biztosítanak, melyet a helyi boltban vásárolhatnak le. Akik kézbesítéskor nem tartózkodtak otthon, azok az utalványt a helyi könyvtárban átvehetik. Zs. J.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!