Drávaszerdahely

2019.12.23. 16:55

Különleges jótékonysági akciót indítottak el

Egy újabb jótékonykodási kihívás indult el a legnépszerűbb közösségi oldalon.

Zs. J.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Wachiwit

Az ötlet kiötlője a drávaszerdahelyi polgármester, Alpár György volt. Mint elmondta, kezdetekben azt szerette volna megmutatni, hogy egy jó ötlettel miként lehet egyszerűen reklámot csinálni egy településnek. A saját Facebook-oldalán megosztott egy fotót, amin egy pénztárca volt látható. Leírta, hogy azt találta, és sok pénz van benne, plusz egy telefonkártya, ami le van kaparva. Aki ezt a kódot tudja, annak visszaadja a teli erszényt.

– A pénztárca 24 ezer 500 forintot tartalmazott. Aki jól megfigyelte a képet, láthatta, hogy egy Drávaszerdahely-szalag volt mellette és a saját mulatós cédém. Rövid idő alatt rengetegen megosztották – mondta el lapunknak. – Továbbgondoltam a dolgot, és elhatároztam, hogy a helyi kis boltunkban ebből az összegből vásárolok tartós élelmiszert a rászoruló máriagyűdi családoknak.

A boltban pár hónappal ezelőtt adománysarkot alakítottak ki. Az ide elhelyezett csomagokat egy siklósi étterem viszi el Máriagyűdre. A polgármester ide többek között olajat, cukrot, konzervet, tésztákat, kompót helyezett el, majd a 24 500 forintos kihívásra invitálta két polgármester barátját, a Kozármislenyt vezető Biró Károlyt és Hosszúhetény első emberét, Csörnyei Lászlót.

Mint megtudtuk, a kihívás innen saját útján megy tovább. Azt már tudjuk, hogy a kozármislenyi polgármester már teljesítette a feladatot, s összesen tizenöt ajándékcsomag jut majd el karácsonyra rászoruló kozármislenyiekhez. A város első embere az alpolgármesterét, Tuza Juliannát és szociális bizottsági elnökét, Hamvas Évát szólította meg, ők pedig Farkas Róbert kozármislenyi képviselőnek passzolták a képzeletbeli labdát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!