forr a közélet

2020.01.30. 20:00

Az ellenzék szerint politikai cirkusz zajlik Pécsen

– A városvezetés el akarja terelni a figyelmet arról, hogy az elmúlt hónapokban nem végzett érdemi munkát, most pedig a korábban a polgármester által önkéntesnek nevezett ügyvédek elkezdik megszolgálni a városvezetéstől kapott 20 milliós díjukat – reagált a Fidesz városházi frakciójának vezetője, Csizmadia Péter arra, hogy csütörtökön Péterffy Attila, Pécs polgármestere és Bodnár Imre, a városi cégek és intézmények átvilágításával megbízott ügyvédcsapat vezetője két ingatlanügylet kapcsán jelentette be, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tettek.

B. M.

Csizmadia Péter leszögezte, a tetteiért mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, az illetékes hatóságok az eljárást a jogszabályok szerint lefolytatják és meghozzák a döntést.

Hozzátette: Péterffyék megpróbálják elterelni a figyelmet arról, hogy többször sem sikerült igazat mondaniuk, például arról sem, hogy a legutóbbi bértárgyaláson nem volt ott a Tüke Busz egyik szakszervezete, holott mindkettő részt vett az ülésen. A fideszes politikus azt is közölte, remélik, hogy a balliberális szivárványkoalíció tagjai a száz napos osztogatásaik – saját és a cégvezetők fizetésének megemelése után – végre megkezdik az érdemi munkát is a városházán, nem pedig politikai cirkuszt csinálnak Pécsből.

Péterffy Attila polgármester és Bodnár Imre ügyvéd a közös sajtótájékoztatón a központi menza eladása és az Aranyhajó fogadó értékesítése kapcsán fogalmazott meg – korábbról már részben ismert – kifogásokat.

A Pécsi Vagyonhasznosító volt vezérigazgatóját, egy, a céggel kapcsolatban lévő ügyvédet, egy beosztottat, valamint a vásárlókat meg nem nevezve beszéltek a szerintük gyanús ingatlanértékesítésekről, ügyvédi díjról és letétről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!