hála érte

2020.01.02. 08:50

Az év utolsó napján is dolgoztak a pécsi mentők

Évek óta hagyomány, hogy Pécsett az év utolsó napján kedveskednek azoknak, akik a szilvesztert szolgálatban töltik. A mentők most szendvicset és alkoholmentes pezsgőt kaptak Őri Lászlótól, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökétől.

Németh Krisztina

Pécsen ebben az évben több mint 1.5 millió kilométert tettek meg a mentők, de az év utolsó napján sem pihentek. Tizenkét autóból kilenc kocsijuk állt szolgálatban.

– Közel 500 telefonhívás ékezik naponta, ebből 150-160 esetben kell mentőautóval kivonulnunk, gyakori a petárdabaleset – mondta Varga Gyula állomásvezető mentőtiszt.

Sok esetben nyújtanak lelki segélyt is a mentőszolgálat emberei. – Évente körülbelül 40 ezer emberhez érnek ki a mentők és segítenek akkor, ha baj van. Fontos, hogy ezt a közösség nevében is elismerjük és megköszönjük – mondta Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke.

Szilveszterkor a mentősök a legtöbb hívást éjfél és hajnali öt óra között kapták, de az sem ritka, hogy másnap is vonulniuk kell. Ilyenkor általában balesetek és a túlzott alkoholfogyasztás miatt riasztják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!