PTE

2020.02.06. 12:30

Két előadás is lesz a Nyitott Egyetemen

A Pécsi Tudományegyetem Nyitott Egyetem programsorozatának idei első előadásait február 11-én, este hat órai kezdettel tartják. A PTE Szántó Kovács János utca 1/B aulájában elsőként dr. Tarrósy István beszél majd. Prezentációjának címe: Afrika: Mítosz és valóság.

T. V.

A PTE kapcsolati és nemzetköziesítési igazgatója lapunk kérésére összefoglalta, hogy miről fog szólni az előadása. Mint mondta, amire fókuszálni fog, az nem más mint Afrika a nemzetközi kapcsolatok tekintetében. Tehát mindenféle külpolitikai elemzések, s az, hogy merre tart ez a kontinens, ezen belül is a szubszaharai régió. Az előadás során szóba kerül az is, hogy a kontinens, mítosz és valóság kapcsolatrendszerét tekintve, hogyan élte meg a függetlenedést. Mennyire valós az, amiről az elmúlt 20 évben mindenki beszél: hogy Afrika felemelkedőben van. Végül eljutunk oda, hogy egyfajta új versenyfutás zajlik a kontinensért. A második előadást dr. Görföl Tibor tartja majd Vallások versengése címmel. Az esemény ingyenesen látogatható, nyilvános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!