PTE

2020.02.25. 11:02

Kolbászillat lengte be a kampuszt

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi és Természettudományi Kar sportpályájának háromszáz méteres körzetében érezni lehetett a kellemes kolbász illatot tegnap délután.

T. V.

A 12. Kolbásztöltő versenyre a szervezők 25 csapat jelentkezését várták. Öt kilogramm darált húst és a töltéshez szükséges alapvető fűszereket, belet, húsos ládát és kolbásztöltőt megkapták a benevezett csapatok. Az egyéb hozzávalókat mindenki a saját ízlése szerint válogathatta össze, volt akik plusz alapanyagként pálinkát is öntött a húshoz. A VF elnevezésű csapat tagjaitól megtudtuk, hogy ők már sokadik alkalommal vettek részt a versenyen. Saját fokhagymát, és kalocsai, házi pirospaprikát is tettek a töltelékbe, végül az egészet szerecsendióval és őrölt köménnyel bolondították meg.

A töltés után kérésre ki is sütötték a kolbászokat, s zsűriztetni is lehetett az elkészült finomságokat. Késő délután kolbászevő versenyt is tartottak, este pedig az Animal Cannibals koncertje tette még kellemesebbé a hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!