jótékonykodás

2020.02.29. 14:00

Kutyás fotókkal a pécsi kutyusokért – Így segítettek a fővárosi fotósok

Pár hónapja interneten kért segítséget a Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány, mert már nem bírta fizetni számláit. Ezt a segítséget látták azok a fővárosi fotósok, akik úgy döntöttek azonnal a tettek mezejére lépnek és megpróbálják támogatni a pécsi állatbarátokat.

Németh Krisztina

Pár nap alatt több mint tízezren látták a pécsi kutyusról szóló kis videót. A Hős névre keresztelt állat kálváriája még a fővárosiakat is elérte. Balla-Schottner Bence és Kováts Jázon Márk a közösségi oldalon találkozott a megrázó képsorokkal, amin az látszik, hogy a kutya próbál lábra állni.

- Láttam, mennyi tartozása van a pécsi állatmentőknek és rögtön segíteni akartam nekik – meséli a kezdeteket Balla-Schotter Bence, akit már régóta foglalkoztatta a jótékonykodás.

Bence hívta barátait és fotós ismerőseit, akik licitre bocsátották a legjobb felvételeiket. Ilyeneket:

 

- A srácoktól kaptunk egy hívást, hogy szeretnének segíteni a sok beteg kutyusunkon. Ezúton is köszönjük a nagylelkűségüket – meséli meghatottan Németh László. A Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány egyik alapító tagja azt is elmondta, hogy a beteg, otthontalan kutyák gyógyítása és ellátása megsokszorozta a költségeket és több százezres tartozást halmoztak fel.

A pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány önkéntesekből és állatbarátokból álló csapata főként beteg, magára hagyott kutyáknak, macskáknak segít.

Képekből kutyatáp

A fővárosi fotósok csapata, az Atlas Roamers egy hónap leforgása alatt több mint 150 ezer forintot gyűjtött össze az állatbarátok számára.

- Azt vállaltuk, hogy azok, akik megvásárolják a képeinket kinyomtatva megkapják tőlünk. A felajánlott összeget pedig egyben a pécsiek számára utalhatják. Mi tulajdonképpen az ötletet és a fotókat adtuk – mondta Kováts Jázon Márk.

Az Atlas Roamers nem áll meg, további támogatókat és támogatásra várókat keresnek, hogy fotóikkal továbbra is segíteni tudjanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!