különleges vendégelőadás

2020.02.18. 17:30

Óhi mester órát tart, és alkot is a PTE-n

Különleges vendégprofesszor tart mesterkurzust a héten a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán.

T.V.

Bár a művészeti kar csaknem teljesen beköltözött az új negyedbe, az alagsori termeket egyáltalán nem tudják használni (fotó: Löffler Péter)

A tárgy­alkotás, kerámiatervezés szakos hallgatókkal Óhi Tosio Csózaemon osztja meg tudását. Óhi mester a japán Kanazavában, az ősi szamuráj kultúrát őrző városok egyikében született. Művészcsaládból származik, melynek tagjai generációk óta a japán teaszertartáshoz használt, úgynevezett Óhi-kerámiát készítik. A művész képek festésével, szakésüvegek, csomagolások, épületek enteriőrjének tervezésével is foglalkozik.

Tradicionális kerámiát készít a japán művész

A mester a PTE MK épületében, a Zsolnay Negyedben tartott kurzust tegnap, ezt kedden, szerdán és pénteken folytatja majd a Formatervezés Tanszék műtermében. Munkáiból kiállítás is nyílik csütörtökön 18 órai kezdettel, a Nick Galériában, továbbá tradicionális teaszertartást mutat be szombaton 15 és 16 óra között a Liszt Ferenc Hangversenyteremben (Zeneművészeti Intézet, 3. emelet). Minden programpont nyilvános az érdeklődők számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában