Segítség

2020.03.14. 13:00

Sokfelé jól jöhet az 1 százalékos felajánlás

A legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát.

Wald Kata

Budapest, 2018. december 19. Kisteherautóba pakolják az Igazságügyi Minisztérium (IM) munkatársai által összegyűjtött karácsonyi élelmiszeradományokat a minisztérium épülete előtt 2018. december 19-én. Az adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke vette át. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az szja 1+1%-áról idén is május 20-áig lehet rendelkezni. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok. A felajánlás néhány perc figyelmet igényel az adózóktól – hívta fel az baranyai adózók figyelmét Barlai Krisztina, a NAV megyei sajtóreferense.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az szja-bevallás webes felületének kezdőoldalán feltünteti a rendelkezés lehetőségét az adó 1+1 százalékáról. A nyilatkozat elektronikusan és papíron postán vagy személyesen is benyújtható a NAV-hoz, akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként is a „19EGYSZA” lapon május 20-áig. Az szja 1+1 százalékáról rendelkezni legegyszerűbben ügyfélkapus hozzáféréssel a NAV webes kitöltőprogramjával lehet.

Felajánlásokat csak azok a civil szervezetek kaphatnak, amelyek regisztráltak a NAV-nál, és a technikai számmal bíró vallási közösségek és a kiemelt költségvetési előirányzat.

A vallási közösségek technikai számára szóló, érvényes nyilatkozatot a NAV mindaddig automatikusan figyelembe veszi, amíg a felajánló újabb nyilatkozattal nem jelöl meg másik technikai számos kedvezményezettet, vagy a korábbi nyilatkozatát nem vonja vissza. A civil kedvezményezett és a kiemelt költségvetési előirányzat számára – a korábbihoz hasonlóan – továbbra is évente kell megtenni a felajánlást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!