napi rém

2020.05.29. 10:00

Évről évre kifogják ezt a pontyóriást, aki a baranyai horgászok aranyhala lett

Már nevet is kapott. Púpos, a ponty! A 20 éves merenyei „halacska” az ország egyik legnagyobbja lehet és köszöni szépen, nagyon jól érzi magát.

N.K. - Zs. J.

Bár nem aranyhal, Púpost szerintünk már jóval többször engedték vissza, mint a mesékből ismert és szeretett társát. A horgászok imádják, pont ezért vigyáznak rá annyira!

Sokszor beakasztottak már neki

Púpos neve országosan is ismert a horgászok körében (Forrás: Merenye Horgásztó facebook)

A Merenyei Horgásztó egyik „üdvöskéjének” évről évre beakasztanak a horgászok. Ami viszont jó hír, hogy miután kézbe vették az igen csak nagy népszerűségnek örvendő halóriást, búcsút is vesznek tőle és visszaengedik a tóba. Púpos pedig boldogan úszkál tovább, hogy egy újabb horgász is kifoghassa. Ő lenne a baranyai aranyhal?

Púpos igazi látványosság

A ponttyal fotózkodó horgászoknak köszönhetően pedig figyelemmel is kísérhetjük Púpos gyarapodását. A pikkelyes ugyanis legelőször 20, tavaly már 44, idén pedig 47.5 kilogrammot nyomott.

Miért Púpos?

Ott a púp. Ez egy hatalmas hal! (Forrás: Merenye Horgásztó facebook)

Púpos a fejénél található púpról kapta nevét, amiről egyből felismeri a szerencsés horgász, ha kiemeli a vízből. Plusz izgalom, hogy Púpos utódja is megvan már, akit nemes egyszerűséggel Kis Púposnak neveztek el.

Miért ilyen nagy?

A tó vízminőségének, a tápláléknak, és a tökéletes génállományának köszönheti termetét a hal. Púpos azért is „érdekes” látvány egy nem horgász számára, mert feje pici, a teste pedig óriási.

Szép, szép. Főleg így fotón. De ha elúszna mellettem, tuti kiugranék a vízből!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!