Komló

2020.05.30. 17:01

Ezúttal is a legjobb filmeket várják

Mint ismeretes, koronavírus-járvány miatt októberre halasztották a Hét Domb Filmfesztivált. A magyarországi és a határon túli profi és amatőr filmesek alkotásainak versenyeztetésére létrehozott rendezvényt idén immár negyedik alkalommal rendezik meg Komlón.

W. K.

Forrás: Shutterstock

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel a szervezők alternatív megoldásokkal készülnek: ha a veszélyhelyzetet feloldják, akkor a vetítéseket az eddig megszokott módon, a Komlói Színház- és Hangversenyteremben tartják. Emellett – újításként, és amennyiben az alkotó hozzájárul – online, élőben is láthatja a kiemelkedőbb filmeket a közönség.

Ha a korlátozásokat nem oldják fel a filmfesztivál idejéig, vagy azokat esetleg újra bevezetik, akkor csak az online vetítéseket tartják meg. A zsűri tagjai az idei évben Pokorny Lia színésznő, Réz András filmesztéta, és Rófusz Ferenc Oscar-díjas rendező lesznek.

Az alkotásokkal, összesen hét kategóriában, június 30-ig lehet nevezni, az előzsűrizést követően az online is megtekinthető döntős filmekre a közönség is leadhatja szavazatait – várhatóan augusztus 15-től október 4-ig –, ennek eredménye alapján a IV. Hét Domb Film­fesztiválon első alkalommal közönségdíjat is kiosztanak.

A versenyfilmek október 5-től 11-ig lesznek láthatók minden nap reggel 9 órától 21 óráig a Komlói Színházban, és online a filmfesztivál oldalán. A részletes programot szeptember 17-től bocsájtják a nagyközönség rendelkezésére.

A fesztivál célja a magyar filmgyártás maradandó kulturális értékeinek a közönséggel való megismertetése, közönségtalálkozók létrehozása, az alkotók szakmai megmérettetése, az alkotások szakmai minőségének a növelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!