postabontás

2020.05.06. 08:22

Korántsem ideális a buszmenetrend – írja olvasónk

A Hősök tere környékén élek. Amióta a veszélyhelyzetet kihirdették az országban, szinte ki se mozdulok otthonról.

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen gyermekeim, unokáim mindenben segítségemre vannak. Bevásárolnak, patikába mennek, intézik az ügyeimet, ha szükséges. Gondoltam, most, hogy enyhítettek a korlátozásokon, nem „rángatom”, nem terhelem őket tovább. Azt terveztem, hogy kéthetente egyszer elmegyek busszal egy nagyobb bevásárlásra. Tegnap délelőtt telefonon kértem tájékoztatást az aktuális menetrendről.

Nos, mikor megtudtam, hogy milyen időközönként jár a Hősök tere megállóig a 4-es busz abban az idősávban, amikor nekünk, idősebbeknek lehetőségünk nyílik a vásárlásra, annyira felhúztam magam, hogy nyugtatót kellett bevennem. Ez a járat ugyanis – mint kiderült – délelőtt óránként közlekedik. Tehát, ha elmegyek vásárolni, akkor vagy nagyon kell igyekeznem, hogy elérjem a buszt, vagy ha lekésem, akkor egy órát várhatok a következő érkezéséig. Hazasétálnék, de felpakolva szatyrokkal ez nem biztos, hogy sikerülne. Kérdezem a polgármester urat, a tömegközlekedési társaság vezetőit: mit gondolnak? Itt, a Hősök tere környékén nem élnek emberek? Ha legalább félóránként közlekedne a 4-es járat, az is segítség lenne az itt élőknek. Biztos, hogy nem én vagyok az egyetlen olyan 65 év feletti, aki elérkezettnek látja az időt arra, hogy a család fiatalabb tagjainak válláról levegye kicsit a terhet, és megpróbáljon gondoskodni magáról. Hiszen a szabályok, a korlátozások enyhítése ezt lehetővé teszik. Megköszönnénk, ha a pécsi tömegközlekedés szervezésében is próbálnának ehhez a helyzethez, ezekhez az elvárásokhoz igazodni!

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!