hitélet

2020.06.05. 16:32

Az imaház bejárata ismét nyitva a hívek előtt

„A Magyar Baptista Egyház Elnöksége, Operatív Tanácsa, az Országos Tanács képviselői által küldött útmutatóval össz­hangban május 24-én elkezdődtek a helyszíni istentiszteletek” – olvasható a Pécsi Baptista Gyülekezet Elöljáróságának közleményében.

„Elérkezett az idő, hogy újra találkozhatunk imaházunkban is. Hálásak vagyunk Istennek ezért a lehetőségért, és szeretnénk felelősséggel élni vele” – emelték ki.

A nyilvános gyülekezeti istentiszteletek újrakezdésének feltételeiről szóló útmutató szerint a a takarítás során fokozottan figyelnek a gyakori fertőtlenítésre az imaházban. Kérik, hogy a kihelyezett kézfertőtlenítőket mindenki alkalmazza be- és kilépéskor. Fontos, hogy érkezéskor és istentisztelet után közvetlen fizikai kontaktus nélkül köszöntse mindenki egymást. A másfél méteres távolság betartása kötelező (kivétel az egy háztartásban élők között) – fontos, hogy ezt a beszélgetések, illetve az elhelyezkedések során is mindenki vegye figyelembe. A betegeket, illetve krónikus betegeket arra kérik, hogy ne menjenek a közösségi alkalmakra. Fontos tudni, hogy a 65 éven felüliek csak saját felelősségre mehetnek az istentiszteletekre. A gyermekmegőrzőbe – a létszám észszerű keretek között tartása érdekében – csak egy felnőtt kísérhet be egy gyermeket.

Fontos tudni, hogy az istentiszteleteket továbbra is közvetítik – kérik a hozzátartozókat, hogy szükség szerint segítsék az időseket abban, hogy ezeket a közvetítéseket elérjék, követni tudják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!