felajánlás

2020.06.27. 16:21

Sikerrel zárult az online jótékonysági árverés

Wei Xiang a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Tavasz rendezvénysorozatának keretében mutatta volna be fotóművészetet és festészetet ötvöző műveit a baranyai közönségnek.

T. V.

Fotó: Csortos Szabolcs

A tárlat még megnyílt március 10-én, ám a járványügyi helyzet közbeszólt, a kiállítás bezárt, de a kínai képzőművész nem adta fel célját, hiszen a „maradj otthon” mozgalom keretében bárki otthonról, online aukció keretében licitálhatott a különleges alkotásokra. A képeket megvásárolni – egységesen 450 euróért vagy 150 ezer forintért – a Facebookon, az International Spring oldalon lehetett.

Az aukció véget ért, s mint az a PTE közleményéből kiderül, több mint egymillió forint jött össze az online rendezett jótékonysági árverésből. Wei Xiang a járványügyi helyzet ellenére kitartott segítő szándéka mellett: sikerrel licitáltak Ázsiából, Európából, és hazánkból is mind magánszemélyek, mind szervezetek – fogalmaztak. A művész az aukció teljes bevételét a PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája számára ajánlotta fel. A klinika a Sürgősségi Osztályának fejlesztése céljából létrehozott Sürgi Kapitány Alapítványon keresztül használja fel a támogatás összegét.

– Nagy segítség ez a PTE Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Osztályának, ahol a közeljövőben a triázsrendszer (betegosztályozó rendszer) kiépítése az egyik legfontosabb célunk. A fejlesztés részeként egy úgynevezett triázspult és annak számítástechnikai háttere lenne megvalósítva a felajánlásból – mondta dr. Horváth Gábor, a PTE KK Gyermekklinikájának rezidense, az Alapítvány vezetője.

Szívesen segít

Wei Xiang 30 éve él hazánkban, amellett, hogy sikeres üzletember és képzőművész, jelentős karitatív tevékenységet is folytat, rendszeresen támogat magyarországi alapítványokat, idősotthonokat, de természeti katasztrófák után is lehet rá számítani.

– Szívesen teszek a két ország közötti kapcsolatokért, mivel szeretem Kínát is és Magyarországot is. Szeretném, ha a két nép jobban megismerné egymást. Én ebben szeretnék segíteni – fogalmazott a művész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!