Bicsérd

2020.06.04. 17:56

Újra virágba borult a település

A település méltán híres a gyönyörű virágairól, a Virágos Magyarország környezet­szépítő versenyre is minden évben jelentkeznek, s kiváló eredményeket érnek el.

T. V.

A tavalyi versenyen kategó­riájukban különdíjasak lettek, ennek értelmében a Harkányi Városgazdálkodási Zrt. felajánlásából ezer darab egynyári virágpalántát kapnak. Vér József polgármestertől megtudtuk, hogy 600 palántát már megkaptak és beültettek, a továbbiakat ősszel fogják majd átvenni.

Az ajándékba kapott palánták mellett – mint eddig minden szezonban – saját palántákat is ültetnek. A kisebb ágyásokat már beültették az önkormányzat dolgozói, a nagyobbak még folyamatban vannak. Új virágtartóik is vannak, melyeket helyben készítettek. A közelmúltban újra megnyitották a kisbicsérdi játszókertet és a nagy játszóteret is. Ezeken elhelyezték az úgynevezett tündérkerteket, melyek farönkből készült kis házat formáló imitációk. A látványos díszeket lefestették, virágokkal tették őket még szebbé, a helyi gyerekek azóta is szívesen játszanak velük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!