felzárkóztatás

2020.07.22. 14:17

Félmilliárd forint jut zenére, Pécsett jelentették be

Félmilliárd forintra pályázhatnak olyan önkormányzatok, egyházi és civil szervezetek, akik hátrányos helyzetben élő fiatalokat zárkóztatnának fel a zene segítségével, jelentették be Pécsett, a Gandhi Gimnáziumban. Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója pécsi sajtótájékoztatóján elmondta, reményeik szerint tízezernél több 6 és 16 év közötti gyermeket érnek el.

Németh Krisztina

A „Mindenki szívében van egy dallam” című pályázat a zenét használja a társadalmi felzárkózás eszközeként – mondta Sztojka Attila. A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója kifejtette, olyan programot indítottak el, amire szükség is igény is van.

A pályázatban minden olyan szervezet pályázhat, amelynek alapító okiratában szerepel a kultúra. Ezentúl önkormányzatok, roma önkormányzatok és egyházi civil szervezetek is igényelhetik a támogatást. Településenként két pályázat nyerhet, 1-1 millió forintot. Pályázatonként minimum 10, maximum 25 gyermek vonható be, így összesen 500 pályázatot, tízezer embert, gyermeket érnek el – hangsúlyozta Sztojka Attila.

A pályázatra augusztus 17-ig lehet jelentkezni (fotó: N. K.)

Személyiség fejlesztés zenetanulással

A „Mindenki szívében van egy dallam” elnevezésű programot a Társadalmai Esélyteremtési Főigazgatóság a Belügyminisztérium megbízásából és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat partnerségének keretében hirdette meg félmilliárd forintos keretösszeggel. Nem titkolt cél, hogy a 6-16 év közötti gyermekek zenetanulása mellett, a koncentráció és alkalmazkodó képességüket is fejlesszék.

A pályázatra augusztus 17-ig lehet jelentkezni, megvalósítására 2021. június 30-ig van lehetőség.

Példaképeket is bevontak a programba

Olyan művészeket kértek fel a program népszerűsítésére, akik saját pályafutásukkal példaként szolgálhatnak a hátrányos helyzetű gyermekek számára. Így egy-egy pályázó az elnyert támogatás mellett Szalóki Ágnessel, Novák Péterrel és Kökény Tamással dolgozhat együtt.

A pécsi sajtótájékoztatón részt vett Vecsei Miklós, a diagnózis alapú felzárkózási roma stratégia előkészítésének és végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszterelnöki biztos, valamint Szalóki Ágnes és Kökény Tamás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!