Komló

2020.07.26. 07:36

Zsűrizik a fesztiválra nevezett filmeket

Lezárult az idei Hét Domb Filmfesztivál nevezése – idén az alkotók összesen 125 filmmel pályáztak, amelyek közül az előzsűri értékelése alapján kategóriánként a legjobb tíz alkotás kerül majd az október 5. és 11. között megrendezésre kerülő seregszemle zsűrije elé.

W. K.

Forrás: Shutterstock

Mint ismeretes, a koronavírus-járvány miatt halasztották októberre a Hét Domb Film­fesztivált. A magyarországi és a határon túli profi és amatőr filmesek alkotásainak versenyeztetésére létrehozott rendezvényt idén immár negyedik alkalommal rendezik meg Komlón.

– A legtöbb filmet a dokumentumfilm kategóriában töltöttek fel az alkotók, azt követi a kisjátékfilm, majd az egyéb kategória, utána az ismeretterjesztő- és természetfilm, majd az animáció, és végül a nagyjátékfilm kategória – a rendezvény hivatalos weboldalán közzétett tájékoztató szerint.

A nevezés lezárulta előtt már elkezdte munkáját az előzsűri a korábban beérkezett filmek értékelésével, a múlt hét második felétől pedig – miután a járványügyi helyzetre tekintettel július 15-én éjfélig meghosszabbították a jelentkezési határidőt – már az összes benevezett alkotás elbírálása folyik, amelyet a hónap végéig kell elvégezni.

A döntőbe jutott filmek és rendezőiknek a névsorát augusztus elsején hozzák nyilvánosságra. Ez az előzsűri által kiválasztott tíz legjobb film lesz minden kategóriában, kivéve a nagyjátékfilmeket, amelyek esetében az öt benevezett mű automatikusan a döntőbe jutott.

Mint arról korábban beszámoltunk, idén a fesztivál online megrendezése várható, és a közönség is szavazhat a döntőbe jutott filmekre a hetdombfilmfesztival.hu weboldalon történő bemutatáskor szeptember 21-től a fesztivál kezdetéig, október 4-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!